Mijn levenspad


Ik ben Hilde De Moor, gehuwd en moeder van 2 tienerdochters.

 

Ik vergelijk mijn levensweg graag met de Moldau: een klein riviertje dat uiteindelijk een grote rivier wordt. Een rivier met kalme en rechte stukken en heel af en toe scherpe en onstuimige stroomversnellingen. Keien en andere obstakels op mijn weg. Prachtige bomen, planten, bloemen en een blauwe lucht onderweg.  Ik geniet van al het moois wat het leven te bieden heeft.  Het evenwicht tussen rust en energie.

Ik verloor mijn moeder op 9-jarige leeftijd aan kanker.  Samen met mijn zus bleef ik verweesd achter en werden we  opgenomen in het gezin van een tante en nonkel. Als vuur-lucht kind kwam ik terecht in een water-aarde omgeving. Toen zag ik het niet maar nu, jaren later, besef ik de disbalans die er toen was. Het positieve was dat ik er water-aarde kwaliteiten aangeleerd gekregen heb die ik nu heel goed kan gebruiken als coach en in het dagelijkse leven.

Ik huwde, kreeg kinderen en zoals bij zovelen, vloog de tijd voorbij.  In drukke periodes geen tijd om stil te staan bij het moeder-zijn,  geen tijd om stil te staan bij de zingeving van het leven.   Ook op professioneel vlak kabbelde ik voort.   

Begin 2014 kwam ik in woelig water terecht. In mijn eigen gezin kreeg ik te maken met een dochter met een zware depressie die uiteindelijk resulteerde in een opname in psychiatrie. De onmacht, het niet weten hoe het verder moet, vallen en opstaan. Telkens kopje onder gaan en terug boven water komen.  Watertypes hebben het meeste kans om een depressie te krijgen.  Zij is een uitgesproken watertype…

 

Ikzelf kwam in een burn-out terecht.  Plots ging het licht uit, mijn lichaam zei STOP.  Al die jaren had ik boven mijn energie geleefd en gewerkt en was ik het evenwicht tussen inspanning en ontspanning verloren.  Van mensen die een burn-out krijgen, wordt gezegd dat het gedreven mensen zijn, plichtsbewust en heel verantwoordelijk.  Burn-out is een typische “vuur”ziekte.  Die ziekte hield dus verband met mijn persoonlijkheid.  

 

Het jaar 2014 betekende een ommezwaai in mijn leven: ik verbrak de band met mijn job, nam de nodige rust en ontspanning en voor het eerst in mijn leven begon ik na te denken over wat IK nu echt wou.  Geloof me, weten wat je niet meer wil is redelijk snel duidelijk maar veel moeilijker is om uit te zoeken wat je wel wil.

 

Ik geraakte er stilaan uit, nam een nieuwe deeltijdse job aan die aansloot bij mijn persoonlijke waarden en volgde opleidingen die te maken hadden met het welzijn en coachen van mensen.  Mijn energie en vitaliteit waren terug.  De goesting om mensen te helpen en te begeleiden in het zoeken naar de vitaliteit in hun leven groeide alleen maar…

 

In 2016 startte ik mijn coachpraktijk op, mijn levensdroom.  Ik wil vanuit eenvoud, waarheid en uniekheid jou helpen je vitaliteit (terug) te vinden. Vitaliteit is levenskracht, energie, beweging.  Ik leef vanuit het principe: stilstaan is achteruitgaan.  We zijn de auteur van ons eigen leven, we beslissen zelf hoe we willen leven en waar we voor staan. 

 

Mijn missie is mensen helpen zichzelf en anderen beter te begrijpen om zo het beste in zichzelf omhoog te halen en zich gelukkiger en vitaler te voelen.  Je vindt bij mij veiligheid, warmte en respect maar ook nuchtere helderheid en een kritische blik.

 

Vitale groeten,

Hilde