Coaching


Fysiek

Het fysieke niveau gaat over ons lichaam en alles wat er zich in afspeelt.  Het fysieke kent verschillende systemen die gericht zijn op energie opnemen en afvalstoffen uitscheiden.  Al deze systemen staan met mekaar in verbinding.  Bij verandering of stagnatie hiervan ontstaan klachten.

Ons lichaam vraagt aandacht en onderhoud.  De huid is ons grootste uitscheidingssysteem.  Onze botten bezorgen stevigheid en bieden bescherming aan de belangrijkste delen van ons lichaam.  Zonder goedlopende lichamelijke processen kunnen we niet of onvoldoende vitaal leven.

 

Spiritueel / Zingeving

Het spirituele niveau gaat over wie je in wezen bent en wat je wil in het leven.  Het is het niveau dat aangeraakt wordt in relaties en waar je verbondenheid, openheid en ongeconditioneerde liefde ervaart.

Iedereen heeft nood aan momenten die voldoening geven.  Bij gebrek aan voldoening voel je je sneller leeg, moe en ervaar je te weinig van je diepere levensbedoeling.  Je mist de verbinding met jezelf.  Je hebt behoefte aan verdieping van je talenten.  Meditatie, bewust ademen of stilte werken ondersteunend.  Coaching werkt verhelderend.

 

Mentaal

Het mentale niveau bevat onze gedachten en overtuigingen, onze programma’s die ons sturen.  Gedachten komen en gaan en lijken nooit stil of weg te zijn.  Dit is een continue en altijd aanwezig proces.  Gedachten hebben een continue invloed op wat wij kiezen en doen en hoe we handelen.

Gedachten kunnen een blokkerende werking hebben op je energie.  Gedachten en overtuigingen kunnen negatief zijn met een belemmerende werking op je doen en laten, op je energie en je leven.Deze negatieve gedachten kunnen we ombuigen naar positieve overtuigingen.

 

Emotioneel

Het emotionele niveau gaat over onze emoties.  Het zijn energieën die zich in ons lichaam manifesteren.  Emoties zijn niet hetzelfde als gevoelens.  Emoties zijn meestal fysiek waarneembaar, meestal rond hart- of darmstreek.  Gevoelens zijn nauwelijks zichtbaar.  Emoties zijn een uitingsvorm van gevoelens.

Emoties kunnen je uit je kracht brengen.  Ze komen tot uiting via een “trigger” in de buitenwereld en hebben een signaalfunctie.  Het zijn innerlijke belevingen.


Vitaliteitsbalans


De fysieke en mentale veerkracht en weerbaarheid om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Stappenplan


In de 1ste fase ga ik samen met jou op ontdekkingsreis en leren we de 4 natuurelementen Water, Aarde, Lucht en Vuur die in jou verborgen zitten, kennen.  Je leert jezelf beter kennen en krijgt inzicht in je persoonlijkheid. 

 

We zetten onze reis verder en in een 2de fase kan ik jouw klachten/ziektebeeld linken aan je persoonlijkheid. 

 

In een 3de fase bespreek ik samen met jou je aandachts-/werkpunten op de 4 energieniveau’s en bekijken we de verschillende therapeutische mogelijkheden.